Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 07:50

Росія викриває себе на Донбасі - Волкер

Росія викриває себе на Донбасі - Волкер
Обмеження для місії ОБСЄ, які російські окупанти встановлюють на непідконтрольній Києву території Донбасу, змушують організацію думати, що російській стороні є що приховувати. Фото - infokava.com

Обмеження для місії ОБСЄ, які російські окупанти встановлюють на непідконтрольній Києву території Донбасу, змушують організацію думати, що російській стороні є що приховувати. Таку думку висловив спецпредставник США в Україні Курт Волкер, передає "Голос Америки".

Він нагадав, що перед ОБСЄ починаючи з лютого постають все більші складнощі в отриманні доступу до українсько-російського міжнародного кордону.

"За своїми повноваженнями, вони мають право там бути і вони повинні мати право пересуватись окупованою територією. Такі обмеження унеможливлюють для них виконання своєї роботи",– пояснив Волкер.

Також він вказав на те, що навіть у випадку, що окупанти пропустять спостерігачів на їхній дорозі є чимало пропускних пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер у Слов'янську: Миротворці на умовах Путіна розділять Україну

"Це означає, що заздалегідь йдуть повідомлення: "Добре, їде ОБСЄ, готуйтесь, щоб вони нічого не побачили". Так було", – зазначив спецпредставник.

Він також нагадав, що спостерігачам не дозволяли ночувати на окупованих територіях і вони мусили повертатись доки було світло, тому на кордоні не було достатньо ефективного спостереження.

Жителі окупованих терористами територій Донбасу відвернуться від Росії і захочуть возз'єднатися з Україною, коли вона стане сильною, багатою і успішною державою.

Зараз ви читаєте новину «Росія викриває себе на Донбасі - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути