субота, 27 січня 2018 15:26

Волкер пояснив, якими повинні бути миротворці на Донбасі

Волкер пояснив, якими повинні бути миротворці на Донбасі
Волкер вважає, що серед миротворців не повинно бути росіян. Фото: inforesist.org

У складі миротворчої місії ООН на Донбасі не має бути росіян. Миротворці повинні отримати доступ до українсько-російського кордону.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер, пише Washington Post.

"Контингент повинен мати доступ до українсько-російського кордону і не мати в своєму складі жодного російського персоналу", - йдеться у пропозиції США щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Стратегія США ґрунтується на припущенні, що Путін шукає варіанти виходу з фінансової та військової підтримки бойовиків на Сході України. З цієї причини миротворча місія повинна мати широкий мандат для забезпечення миру у регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал США розповів, якими повинні бути миротворці на Донбасі

"Якщо довгострокова мета Путіна полягає у створенні промосковської України, його подальше втручання має протилежний ефект", – додав Волкер.

Якщо Росія продовжить ескалацію конфлікту, то це дорого їй коштуватиме.

Але і Україна повинна виконувати свої зобов'язання. Це станеться лише тоді, якщо Путін перестане втручатися у справи. Але якщо він продовжить дестабілізувати ситуацію в країні і не допустити приєднання до європейських інституцій та контролю над буферною зоною, він ніколи не погодиться на миротворчу місію на західних умовах, каже Курт Волкер.

Росія може погодитися на нові пропозиції США щодо розгортання місії ООН на Донбасі. Про це після зустрічі зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером заявив помічник президента РФ Владислав Сурков.

Зараз ви читаєте новину «Волкер пояснив, якими повинні бути миротворці на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути