Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 17:48

"Вогонь!" - арті терміново потрібні 1000 лейтенантів

"Вогонь!" - арті терміново потрібні 1000 лейтенантів
Українська арта готується відбивати напад на Авдіївку, літо 2016 року. Фото: РВіА

Українська артилерія наблизилася до стандартів НАТО, але їй серйозно бракує офіцерів. Про це повідомив командувач ракетних військ і артилерії (РВіА) генерал-майор В'ячеслав Горбильов.

Вітчизняна арта відродилась навесні 2014 року із двох артилерійських бригад, однієї ракетної бригади, реактивної бригади та 2 реактивних полків. Щодо зброї, здебільшого вона успадкована від СРСР, але досвід боїв показав — за хорошого господаря навіть ці зразки дають нормальні результати.

Порівняно із початком війни вдалося утричі збільшити структуру артилерії. Нині у Збройних силах майже кожен четвертий — артилерист. Що бажає кращого — це укомплектованість офіцерським складом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боги війни" на марші - Україна святкує день артиллериста та інженера

"Бракує приблизно тисячі офіцерів саме нижчої ланки — лейтенантської. Є багато причин того. Приміром, 2014-го і навіть 2015 року випуск таких фахівців не перевищував 30 чоловік на рік на всю нашу артилерію, - розповів Горбильов. - Дефіцит кадрів покривають за рахунок курсів підготовки сержантів, які мають вищу освіту, і призначення на офіцерські посади сержантів без вищої освіти".

За словами генерала, наша артилерія мусить поступово перейти на калібр 155 мм. Ці заряди, які виготовляють українські партнери в НАТО, мають картузний принцип заряджання. Тобто заряд, що штовхає снаряд, згоряє без гільзи. Низка потенційних виробників зауважує: з виробництвом проблем не повинно виникнути.

Також Україна зацікавилась польською САУ 155-міміметрового калібру Krab, яка відповідає усім можливим натівським стандартам. На відміну від теперішніх українських САУ, він веде вогонь у режимі MRSI, тобто, за 30 с виконує 5 пострілів. І швидше змінює позицію, щоб не втрапити під ворожий вогонь.

Українські військові отримали сертифікати НАТО. Про це повідомляють у прес-службі Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «"Вогонь!" - арті терміново потрібні 1000 лейтенантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути