понеділок, 12 квітня 2021 09:10

Військовий експерт назвав причину паніки навколо російської техніки

Військовий експерт назвав причину паніки навколо російської техніки
Українські ЗМІ сіють паніку. Фото: Цензор.Нет

Росія провела інформаційну атаку проти українців.

Загроза військового вторгнення зберігається з 2016-1017 років, каже Gazeta.ua Михайло Самусь заступник директора центру досліджень армії, конверсії та роззброєння.

"Російська техніка базується поряд з нашими кордонами з 2014-го. За цей період росіяни збудували 3 нових армії: 20-та армія у Воронежі, 1-ша танкова зі штабом поблизу Москви та 8-ма армія зі штабом в Новочеркаську і насправді є підрозділом, який керує окупаційними 1-м і 2-м армійськими корпусами на окупованих територіях Донбасу. Це близько 100 тисяч людей, тисячі танків і стільки ж літаків", - каже експерт.

Росіяни організували переміщення військової техніки. Експерт каже, що загроза повномасштабного вторгнення зберігалася з початку війни, яку РФ розпочала 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватажки ДНР контактували з Москвою в день катастрофи MH17 - розслідування

"Воєнна загроза не збільшилася, а залишилася на такому самому рівні. Ажіотаж і паніка розпочалися, тому що розпочали інформаційно-психологічну атаку. Вона виявилася вдалою через те, що наші ЗМІ підхопили її та розкрутили", - говорить експерт.

Михайло Самусь припускає, що Росія почала тиск через те, що світ перестав боятися РФ.

"Дії Росії ще містять елемент образи керманича Кремля на президента США Джо Байдена. Володимир Путін образився на президента Америки, бо той назвав його вбивцею. Він хоче спілкування, а Путіна ігнорують", - каже він.

Експерт не бачить підстав для вторгнення на Україну. Новини про укріплення позицій на окупованих територіях Донбасу не вважає гострим питанням.

"Це речі, які неможливо порівнювати - переміщення багатотисячної армії та окопи під Єнакієвим. Те, що наші ЗМІ про це говорять показує нам наскільки чутливий наш інформаційний простір. Це не варто обговорювати та нагнітати паніку. Ми маємо розмірковувати не про траншеї, які копають бойовики, а про те, як нам повернути окуповані території", - говорить експерт.

Експерт припускає, що росіяни намагаються викликати внутрішній ажіотаж.

"Їм треба провокація на Донбасі, причина, щоб пояснити рухи. Все далі це перетворюється на гру сам з собою – щось вигадують, щось роблять і намагаються пояснити свої дії. Але Путін хоче змусити Байдена приповзти на колінах та просити миру, підняти рейтинги своєї партії перед виборами та змусити український народ давити на владу", - говорить експерт.

Минулої доби на Луганщині загинув український воїн внаслідок ворожого обстрілу. Ще одного військового поранили. 10 квітня окупанти 9 разів обстріляли позиції українських захисників, повідомляє штаб ООС.

Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт назвав причину паніки навколо російської техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути