пʼятниця, 08 липня 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

"Влада" Маріуполя визнала, що води не буде. Зрадники вже сколотили "бізнес"

"Влада" Маріуполя визнала, що води не буде. Зрадники вже сколотили "бізнес"
Водопостачання у Маріуполі не буде. Це визнають і окупанти – Петро Андрущенко. Фото: facebook.com/mariupolrada.gov.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі Донецької області водопостачання немає і не буде.

Окупаційна "влада" визнала, що подача води в Лівобережний район неможлива через знищення водоводу російськими бомбами. Це стосується і значної частини Центрального та Приморського районів, заявив радник мера міста Петро Андрющенко в Telegram 8 липня.

"Воронка від ФАБ-1000 (бомби. – Gazeta.ua) в центрі міста наочно демонструє чому (води не буде. – Gazeta.ua). Більшість комунікацій просто неможливо відновити. Будівництво нових потребує років, яких в окупантів немає", – пояснив Андрющенко.

У той час, коли містяни страждають без води, місцеві зрадники продовжують наживатися на цьому. Наприклад, власник групи підприємств "ЕкоІллічПродукт" Юрій Тернавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі діти купаються в калюжах: фото

"Мегапатріот власної кишені та маріупольський мікроолігарх. Той, що невдало планував посісти трон гауляйтера Маріуполя і зараз годує окупантів та заробляє на шкільних їдальнях. Він повідомив, що збирається встановити обладнання для очищення води і продавати маріупольцям до 200 тонн води на добу. До слова, свій магазин для того на території колишнього молокозаводу він вже відновив", – розповів радник.

Для цього "бізнесу" Тернавський з псевдомером Маріуполя Вадимом Іващенком планує запустити не новий осмос, а комунальне обладнання, стверджує Андрющенко.

"Воно забезпечувало безкоштовною водою всі школи та дитячі садки Маріуполя і фізично перебувало на його території. Крадіжка та гроші на крові – справжній бізнес мраZот", – підсумував він.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150–170 тис. людей. Мешканці п'ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.

Зараз ви читаєте новину «"Влада" Маріуполя визнала, що води не буде. Зрадники вже сколотили "бізнес"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути