Ексклюзиви
понеділок, 13 червня 2022 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

"Виживайте як хочете" - у Маріуполі окупанти озвучили плани "русского мира"

У тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області російські окупанти підвердили, що "гуманітарну допомогу" отримуватимуть лише непрацездатні містяни.

Всі інші залишаться без неї. Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

Також до 1 вересня у місті планують знести всі зруйновані будинки. Перший гуртожиток для містян, яких використовують як "живий щит", закінчать будувати не раніше, ніж до середини липня. Він розрахований лише на 2 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупанти готують живий щит із маріупольців" - Андрющенко

Крім того, загарбники не виплачуватимуть компенсацій за зруйноване житло, а пошкоджене не відновлюватимуть. Водночас обіцяють частково "допомогти" з будматеріалами.

"Крок за кроком Росія та окупаційна влада починають озвучувати справжні плани в Маріуполі. Містяни нікому не потрібні, їм відведено функцію сучасних рабів та живого щита", - підкреслив Андрющенко.

Автор: t.me/andriyshTime
  У Маріуполі окупанти змінили правила видачі "гуманітарки"
У Маріуполі окупанти змінили правила видачі "гуманітарки"

У Маріуполі Донецької області окупанти продовжують зносити будинки. Вхід мешканцям до своїх квартир, навіть якщо вони у вцілілий частині, загарбники обмежили через "небезпеку". Особисті речі забирати не дозволяють.

Масово повідомляють про заплановане знесення. Під час розбору завалів та знесення будинків територія робіт охороняється окупантами. Запроваджено практику чергування медиків задля надання допомоги МНСникам, розповів Андрющенко.

Зараз ви читаєте новину «"Виживайте як хочете" - у Маріуполі окупанти озвучили плани "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути