понеділок, 02 липня 2018 20:06

"Витратили на одного бійця $10 тисяч" - як працює стоматологічний кабінет в зоні ООС
5

На вихідних в зону операції об'єднаних сил з всії України приїхали стоматологи-імплантологи.

Безплатний стоматологічний кабінет для військових розташований в селищі Карлівка, що в Донецькій області. Це в 10 км від зони бойових дій.

Сюди, в рамках проекту, приїжджають волонтери-стоматологи з всієї України. Надають безкоштовну стоматологічну допомогу усім бійцям, які її потребують.

Стоматологи безкоштовно імплантують зуби воїнам, які знаходяться на передовій
Фото: Михайло Ухман
Стоматологи безкоштовно імплантують зуби воїнам, які знаходяться на передовій
Стоматологи безкоштовно імплантують зуби воїнам, які знаходяться на передовій
Один з бійців, якого лікували волонтери-стоматологи
Команда стоматологів у Карлівці біля волонтерського кабінету

"Десятки бійців прибувають до нас з різних куточків. Ми зараз робимо імплантацію зубів для наших захисників", - каже керівник волонтерського проекту "Тризуб Дентал" Ігор Ященко. - "Час від часу до нас приїжджають стоматологи, які займаються відновленням зубів методом імплантації. Ці операції проводяться прямо тут. Коштують вони геть недешево. Тому не всі бійці можуть собі позволити пройти цю процедуру в мирній країні. Особливо, якщо це стосується добровольців, котрі воюють безкоштовно. Наприклад операція з відновленням зубів одному такому воїну, коштувала до $10 тисяч".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоматолог створив для військових каску нічного бачення за допомогою бормашини

Операції з відновленням зубів у бійців проходять під керівництвом Мирона Угрина - голови національної спілки стоматологів України.

"Кожен приїзд-це 50-70 імплантатів. Ця процедура - безцінна. Я не кажу про те, скільки коштують імплантати. Мова іде проте, що хлопцям і дівчатам, ми зможемо відновити їхні природні зуби. Тоді, як держава гарантує їм тільки знімні протези і деякі незнімні конструкції, які робляться по застарілим технологіям.

В середньому один імплант коштує від $300 до $600 і більше. Все залежить від рівня складності операції. У держави немає ресурсу, щоб нам допомагати. Їхня стоматологічна система застаріла", - каже керівник спілки.

В усьому світі, стоматологи само організовуються, утворюють палати стоматологів і ведуть управління цим напрямком. А не якісь чиновники з міністерства, які придумують для нас ліцензії, перевірки. - продовжує розповідати Мирон Угрин. - "Сьогодні держава виділяє людям на один прийом у стоматолога - одну гривню, десять копійок. Це безглуздя, тому потрібно змінювати радянську систему, яка годує чиновників, проте не піклується за простих громадян".

У Маріуполі студент-перукар Микита Накалюжний прийшов до хірургічного відділення шпиталю і запропонував пораненим бійцям Збройних сил України безкоштовно надати перукарські послуги.

Зараз ви читаєте новину «"Витратили на одного бійця $10 тисяч" - як працює стоматологічний кабінет в зоні ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути