Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2021 15:05

Вистояти допоміг приклад кіборга Терещенка і книги Шкляра - Марків

Відданість дружини і рідних, підтримка українського суспільства і держави і міцний характер. Про те, що допомогло вистояти в тюрмі і дочекатися виправдання, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків.

3 роки і 3 місяці провів у колонії суворого режиму "Опера" у Мілані, де відбувають покарання особливо небезпечні злочинці.

"У тюрмі є депресія, безпорадність, відчай. Усе, що спонукає зневіритись. Доки був в АТО, не пам'ятав, чи мені снилися сни. У тюрмі почали".

Першим до нього навідався генконсул України в Мілані Євген Шквира.

"Жив цією справою. Передав: у МВС її вивчили, тримайся, тебе не залишать. Я розумів: шансів мало, але достатньо, щоб не втрачати віру.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Нацгвардієць Віталій Марків розповів, що йому допомогло вистояти в італійській в’язниці. Його хибно звинуватили у причетності до загибелі італійського кореспондента Андреа Роккеллі 2014-го на Донбасі
Нацгвардієць Віталій Марків розповів, що йому допомогло вистояти в італійській в’язниці. Його хибно звинуватили у причетності до загибелі італійського кореспондента Андреа Роккеллі 2014-го на Донбасі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нас виховали на міфології нереальних радянських ідолів — кіборг Олександр Терещенко

Мені передали книжку кіборга Олександра Терещенка. Підписав для мене протезами (при обороні Донецького аеропорту 2014-го втратив праву руку і кисть лівої. – Gazeta.ua). Він - приклад відважності та мужності. Людина, яка втратила майже все, але не втратила найціннішого – бажання жити. Для мене це приклад. Вразили книги Василя Шкляра "Чорний ворон" і "Троща". Ті події були в моїх краях. Націоналістам давали 25 років ГУЛАГу. Ще рік - і був би, як вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 роки тюрми: в Італії засудили нацгвардійця Віталія Марківа

Коли почув вирок, закипів від злості та адреналіну. Це було підло і ганебно. Хотілося перевернути стіл. Але подумав: ні, вони цього й очікують. Вийшов, крикнув на всі груди: "Слава Україні!" Була тиша. Потім почув: "Героям слава!"

Розмову з бійцем Національної гвардії України Віталієм Марківим читайте у журналі "Країна" від 21 січня 2021 року.

3 листопада апеляційний суд Італії визнав українського нацгвардійця Віталія Марківа не причетним до загибелі італійського кореспондента Андреа Роккеллі 2014-го на Донбасі. І скасував вирок у 24 роки в'язниці. Так суд задовольнив клопотання захисту українського військового. На це рішення він чекав понад 3 роки.

4 листопада Марків повернувся до Києва. Продовжив службу у Нацгардії. Відновлюється на 3-му курсі університету МВС.

Зараз ви читаєте новину «Вистояти допоміг приклад кіборга Терещенка і книги Шкляра - Марків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути