пʼятниця, 28 серпня 2020 18:25

Нас виховали на міфології нереальних радянських ідолів — кіборг Олександр Терещенко

"Коли постала безпосередня загроза втратити державу, ми зрозуміли, що треба знайти в собі мотивацію. Сили, щоб у ХХІ столітті ризикувати життям і гинути" , - каже Олександр Терещенко, заступник міністра у справах ветеранів, захисник Донецького аеропорту.

Автор: Надані проектом Arts & Rights
  Кіборг Олександр Терещенко: “Важливо, щоб політика пам'яті будувалася на живих історіях, реальних людях. Бо ті, хто готовий іти і гинути за державу - це звичайні люди”
Кіборг Олександр Терещенко: “Важливо, щоб політика пам'яті будувалася на живих історіях, реальних людях. Бо ті, хто готовий іти і гинути за державу - це звичайні люди”
"Пам'ять має бути живою, - переконаний Олександр Терещенко. - Я народився в радянській державі, виховувався на радянській міфології нереальних ідолів. Не хочу, щоб у нас були такі ж розповіді. Зараз важливо, щоб політика пам'яті будувалася на живих історіях, реальних людях. Бо ті, хто готовий іти й гинути за державу - це звичайні люди. І щоб, дивлячись на них, у нас було бажання йти далі.
Ми маємо будувати пам'ять у такому напрямку. Звісно, не можна позбутися суму за загиблими. Але має бути насамперед гордість за те, що вони - наші співвітчизники.

Торік я був на Чернігівщині в одному маленькому селі. Там одна мешканка вирішила зробити музей в хаті чоловіка, який загинув на Сході. Цей чоловік був механіком механізованої бригади, загинув під час обстрілу. Просто пішов захищати, робити те, що може. Жінка взяла і сама зробила музей. Цей поклик душі людей до живої, непідробної пам'яті - неймовірно важливо й цінно".

29 серпня в Україні відзначають День пам'яті захисників України. Відповідний наказ 24 серпня 2019 року підписав президент Володимир Зеленський. Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі - дня виходу з оточення в Іловайську Донецької області 29 серпня 2014 року. Це день пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Нас виховали на міфології нереальних радянських ідолів — кіборг Олександр Терещенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути