понеділок, 06 серпня 2018 15:39

"Вирізали 16 тис. людей" - розповіли про перших російських "миротворців"

"Вирізали 16 тис. людей" - розповіли про перших російських "миротворців"
Провели паралелі між "російськими миротворцями" та Батуринською трагедію. Фото: facebook

Наміри Росії ввести своїх миротворців на Донбас порівняли із Батуринською трагедією.

Пост користувача Юрія Олеговича, у якому він порівняв сьогоднішній час із трагічними подіями 310-річної давності, коли в Україні пронеслися масові страти, у Facebook стрімко набрав популярність.

"Коли я чую, що "Україні потрібен мир", згадуються мені страшні часи Батуринської трагедії, 310-ту річницю якої згадуємо цьогоріч. Був там такий полковник Ніс, що так хотів миру, аж вказав Меншикову на підземний хід. Пам'ятаєте, який час настав? - вирізали ціле місто, 16 тисяч - дітей, жінок, людей похилого віку та воїнів. Всією Україною пронісся страшний вихор страт. А тих, кому "пощастило" - висилали до Сибіру, на Соловки і до Архангельська", - написав автор.

Автор нагадав про події, які відбувалися 1708-го за часів правління Івана Мазепи, коли московські війська на чолі з князем Меншиковим вирушили взяти столицю, місто Батурин. Тоді в лавах захисників міста опинився зрадник - підполковник Іван Ніс, який здав Батурин, бо нібито хотів миру. Після цього почалися трагічні розправи, які історики називають Батуринською різаниною.

Дописувач нагадав про те, що відбувалося після взяття українського міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечна осінь-2018 - розповіли про плани Кремля

"А потім в оточеному драгунами Глухові провели страшне подання у 3 діях - колесували керівників козацької держави, проголосили анафему Мазепі та провели вибори. Гетьманську булаву, за режисурою царя, вручили полохливому Івану Скоропадському, і той приніс присягу на вірність Петру", - додав користувач.

Російська влада всі благі наміри перетворює на невиправдані людські жертви й грубі порушення законів. Тому на Росію чекає повна ізоляція від світу, і їй ніколи не вдасться стати нормальною цивілізованою країною, - Бабченко.

Зараз ви читаєте новину «"Вирізали 16 тис. людей" - розповіли про перших російських "миротворців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути