понеділок, 22 жовтня 2018 18:29

"Вільху" взяли на озброєння: коли ракетний комплекс з'явиться в ЗСУ

"Вільху" взяли на озброєння: коли ракетний комплекс з'явиться в ЗСУ
Пуски ракет "Вільха" 25 квітня на одному з полігонів ЗСУ / фото: Український мілітарний портал

Ракетний комплекс "Вільха" прийняли на озброєння ЗСУ.

Незабаром має розпочатись серійне виробництво ракет до цього комплексу та вже у середині 2019 року він має надійти до частин Збройних Сил України, повідомили у Facebook Кабінеу міністрів.

У комплекса вже є зацікавленість серед іноземних замовників.

"Крім цього, у "Вільхі" буде іноземний замовник. Адже ми не просто зробили однойменну ракету для застосування на базі старої радянської РСЗВ "Смерч". Ми поміняли в ній всю систему наведення", – каже Олег Коростельов, Генеральний конструктор-генеральний директор Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

РСЗВ "Вільха" матиме керований 300-мм ракетний боєприпас, який залежно від завдань може служити і як системою ураження наземних цілей, так і засобом боротьби з водними цілями. Максимальна дальність ураження цілей - 120 км

Конструкторське бюро "Південне" показало демонстраційні ролики про польові випробування оперативно тактичного комплексу "Грім". Показали як складають шасі бойової машини, випробування демонстратора бойової частини, а також збирання конструкторського макету бойової ракети.

Зараз ви читаєте новину «"Вільху" взяли на озброєння: коли ракетний комплекс з'явиться в ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути