вівторок, 18 липня 2017 15:33

Викраденого українського журналіста катували в ДНР - волонтер

Викраденого українського журналіста катували в ДНР - волонтер
Асєєва могли катувати в ДНР. Фото twitter.com

Національна спілка журналістів України вимагає посилити тиск на Мінських переговорах на представників ДНР із метою звільнення з полону блогера і журналіста Станіслава Асєєва (Васіна).

Про це сказано в заяві НСЖУ.

"Його могли сильно катувати, і ми побоюємося, що стан заручника зараз дуже поганий. Тому його не показують, посилаються, як ніби його у них немає. Не хочу припускати найгірше. Тому потрібно наполягати, щоб у ДНР розшукали і показали Станіслава, щоб ми переконалися, що він дійсно живий", - розповів Олег Котенко, голова громадської організації "Група "Патріот".

Асєєв був включений у списки на обмін, але під час попередньої зустрічі в Мінську 5 липня представники ДНР заявили, що не мають інформації про місцезнаходження журналіста.

"Ми знаємо, що Станіслав Асєєв дійсно арештований так званим "міністерством державної безпеки ДНР" і підозрюється в шпигунстві. Кримінальну статтю йому відразу пред'явили. Вилучили телефон і вирахували людей, які з ним спілкувалися. Вони також були затримані. Деяких вже відпустили, інших - ні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували подробиці зникнення українського журналіста.

Раніше український політик Єгор Фірсов, який особисто знайомий з Асєєвим, повідомив, що МГБ ДНР нібито офіційно підтвердило затримання журналіста і надало його матері письмове підтвердження. Однак, як пояснив Котенко, ніяких документів, які б підтверджували слова політика, група, яка займається підготовкою обміну полонених, нині не отримала.

Про зникнення Васіна стало відомо 6 червня. Оточення блогера схиляється до того, що його викрали терористи "ДНР". Асєєв працює під псевдонімом Станіслав Васін із 2014 року, співпрацював із Радіо Свобода, виданнями "Дзеркало тижня", "Українська правда" та "Український тиждень".

Зараз ви читаєте новину «Викраденого українського журналіста катували в ДНР - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути