Ексклюзиви
середа, 04 березня 2020 21:20

Військовим передали модернізовані танки Т-72
9

ЗСУ передали шість модернізованих танків Т-72. Фото: Укрінформ
ЗСУ передали шість модернізованих танків Т-72. Фото: Укрінформ
ЗСУ передали шість модернізованих танків Т-72. Фото: Укрінформ
ЗСУ передали шість модернізованих танків Т-72. Фото: Укрінформ
ЗСУ передали шість модернізованих танків Т-72. Фото: Укрінформ

Київський бронетанковий завод передав ЗСУ шість модернізованих танків Т-72.

"Сьогодні, 4 березня, Київський бронетанковий завод передав Збройним силам України останню партію з 6 Т-72, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України", - про це у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

Як зазначається, покращення характеристик надало змогу збільшити захищеність, мобільність, вогневі спроможності та управління машиною.

"Фахівці заводу доопрацювали оптику та стабілізаційну систему гармати, покращили загальні ходові характеристики. Однією з головних особливостей Т-72 є можливість ведення вогню високоточними керованими ракетами "Комбат" від Київського державного конструкторського бюро "Луч". Крім того, оновлений танк Т-72 має сучасні елементи динамічного захисту та прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління", - додали у Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищений КрАЗ ЗСУ: показали фото злочину бойовиків

Виконувач обов'язків директора ДП "КБТЗ" Володимир Синявський уточнив, що ці танки Т-72 є результатом переосмислення досвіду сучасної війни на Сході України.

"Ми комплексно підійшли до ремонту та суттєво покращили тактико-технічні характеристики машин, аби вони краще могли виконувати бойові задачі українських захисників", - сказав він.

Державний департамент США дозволив продаж Україні 150 протитанкових ракет Javelin та обладнання для обслуговування на суму близько $39,2 млн. Призначений для ураження бронетехніки і низьколітаючих малошвидкісних цілей (вертольотів, БПЛА, що заходять на посадку гвинтомоторних літаків).

Зараз ви читаєте новину «Військовим передали модернізовані танки Т-72». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути