Ексклюзиви
неділя, 23 лютого 2020 19:07

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі

Військові розповіли про ситуацію на Донбасі
Бойовики 13 разів порушили режим перемир'я. Фото: ТСН

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ 13 разів порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, БпЛА, озброєння БМП-2, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"Один обстріл було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поблизу Талаківки – з безпілотного літального апарату ворог скинув по нашим позиціям гранатометний постріл.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив дванадцять обстрілів по нашим позиціям, а саме: поруч з Травневим – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Кримського – з міномету калібру 120 мм ворог випустив 5 мін, 4 постріли з станкового протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; двічі неподалік Оріхового – зі 120-мм міномету – 29 мін; два рази в районі Новоолександрівки – зі ствольної артилерії калібру 122 мм – 10 снарядів та 8 мін зі 120-мм міномету; поруч з населеним пунктом Хутір Вільний – з міномету калібру 82 мм – 6 мін, а також вогонь вівся з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; поблизу Золотого-4 – з 82-мм мінометів противник випустив 15 мін; неподалік Попасної – з мінометів калібру 82 мм – 14 мін; в районі Новозванівки – з 82-мм міномету та великокаліберного кулемету; два рази поруч з Луганським – з міномету калібру 120 мм – 2 міни та 9 мін з 82-мм мінометів, а також противник вів вогонь з озброєння БМП-2 та гранатометів різних систем", - сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові показали екіпірування ліквідованого бойовика

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає.

У Полтаві у п'ятницю, 21 лютого, попрощалися із загиблим на Донбасі 22-річним військовослужбовцем Максимом Хітайловим.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути