вівторок, 20 вересня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові повідомили переможні новини з Донбасу

Військові повідомили переможні новини з Донбасу
18 вересня ліквідували та вивели з ладу близько 50 одиниць військової техніки ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники на Донбасі продовжують зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Веселе, Курдюмівка та Новомихайлівка, повідомили вранці 20 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"В районі населеного пункту Новоайдар Луганської області ЗСУ успішно атакували район зосередження озброєння та військової техніки противника. 18 вересня ліквідували та вивели з ладу майже 50 одиниць військової техніки й боєприпаси ворога. Поблизу населеного пункту Сватове підрозділи Сил оборони вдарили по району зосередження живої сили російської армії. Відомо, що 70% особового складу, який перебував на цьому об'єкті, загинули", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південний фронт: у ЗСУ розповіли про поточну ситуацію

Ворог здійснював обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів:

– на Краматорському напрямку – Олександрівка, Донецьке, Райгородок, Щурове, Крива Лука, Озерне, Білогорівка, Пришиб, Григорівка та Сіверськ;

– на Бахмутському напрямку – Майорськ, Миколаївка, Верхньокам'янське, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Веселе, Виїмка, Миколаївка Друга, Нью-Йорк, Білогорівка, Юр'ївка, Спірне, Зайцеве та Яковлівка;

– на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Первомайське;

"На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Від артилерійських обстрілів на цих напрямках постраждали населені пункти Вугледар, Велика Новосілка, Микільське, Малі Щербаки, Новомайорське, Мала Токмачка, Червоне, Павлівка, Гуляйполе, Новопіль та Времівка", – звітує Генштаб.

Продовжуються заходи так званої мобілізації на тимчасово окупованих противником територіях. Із 14 вересня скасували дію раніше виданих документів про відстрочку від мобілізації майже 500 працівникам Єнакіївського металургійного заводу в Донецькій області. Водночас запровадили заборону на виїзд чоловікам із території тимчасово окупованого Криму без дозволу військових комісаріатів.

Російський диктатор Володимир Путін у війні в Україні покладається на нерегулярні, погано навчені "добровольчі" підрозділи, а не на спроби відновити частково чи повністю знищені звичайні підрозділи російських сухопутних військ. Щоб не поповнювати резерви збройних сил Росії, Кремль намагається залучити до війни найманців.

Зараз ви читаєте новину «Військові повідомили переможні новини з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути