субота, 02 вересня 2017 03:21

Військові навчання "Захід 2017": наступ Росії на Україну є одним з можливих сценаріїв

Військові навчання "Захід 2017": наступ Росії на Україну є одним з можливих сценаріїв
Навчання "Захід 2017" мають більш широкий контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусі. Фото: Antikor

Навчання "Захід 2017" мають більш широкий контекст, ніж оголошені маневри на території Білорусі: вони мають на меті підготовку російських військ для наступальних дій і несуть загрозу як для країн НАТО, так і для держав пострадянського простору.

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми прораховуємо різні сценарії дій противника, включаючи наступальні дії", - зазначив він.

За словами Муженка, зміст заходів навчань "Захід 2017", склад військ, які залучено, дозволяють Росії розгорнути як на південно-західному, так і на західному стратегічних напрямках потужні наступальні угруповання.

"Це об'єктивно обумовлює виникнення військової загрози широкомасштабної збройної агресії Росії як проти України, так і проти країн НАТО. Приводом для початку агресії, незважаючи на непередбачуваність вищого військово-політичного керівництва Росії, можуть стати, наприклад, масштабні провокації як на території східних областей України, так і країн Балтії щодо обмеження прав і свобод, загрози безпеці російськомовного населення", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може захопити частину Польщі і Литви під час навчань

Муженко додав, що загальна чисельність учасників російських навчань може досягати 230-240 тис. осіб. Із них на південно-західному стратегічному напрямку - близько 100 тис. осіб.

Навчання "Захід 2017" відбуватимуться в Білорусі від 14 до 20 вересня. У НАТО вважають, що у навчаннях може бути задіяно понад 100 000 військовослужбовців. А також може відбутися навчання з ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Військові навчання "Захід 2017": наступ Росії на Україну є одним з можливих сценаріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути