вівторок, 14 лютого 2017 16:17

Спецтема: Війна на Донбасі

"Війну пора закінчувати" - боєць АТО

"Війну пора закінчувати" - боєць АТО
Боєць 80-ї бригади Іван "Лютий"

Війну на Донбасі пора закінчувати, вона всім набридла, а військові хочуть додому.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив боєць 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Іван з позивним "Лютий", який несе службу неподалік села Піски на Донбасі.

"Антитерористична операція затягнулась надовго. Яке може бути АТО з використанням тяжкої артилерії? АТО – це операція зі знищення терористичного угрупування, яке захопило літак чи якийсь квартал міста. А ми маємо реальну війну, яка йде щодня на фронті", - говорить боєць.

За його словами, в зоні конфлікту нелегко живеться цивільному населенню, а українські військові важко переживають розлуку з рідними.

"Люди, які живуть тут, щодня бачать озброєних військових у повній бойовій готовності, які постійно виїжджають на бойові виїзди. Чи хотів би щоб жила так моя сім'я? Точно не хотів би. На їх місці, я б покинув цю територію. Ми теж хочемо додому, вже всім набридла та війна, її треба закінчувати", - зазначає військовий.

Як вважає Іван "Лютий", щоб закінчити війну, чимало його бойових побратимів готові і мають велике бажання йти у наступ.

"Але якщо наступати, буде багато втрат з обох сторін. Як кажуть – ворог безпечний тільки мертвий. Думаю, краще треба домовлятись, щоб не було жертв. Скільки може тривати, щоб діти не дочекались своїх батьків, жінки – чоловіків?", - вважає він.

Іван "Лютий" розповів, що військові на Донбасі не завжди підтримують тісні контакти з місцевим населенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Досі мріють про совок" - бійці з передової про настрої місцевих мешканців

"Важко дружити на ворожій території, де не знаєш, що від кого чекати. Можна звісно прогадати, може хтось і щиро ставиться до військових, а хтось тільки чекає, аби зробити якусь пакость. Можна помилитися та втратити життя через свою доброту. Треба остерігатись, на кожному кроці бути обережним", - вважає Іван "Лютий".

За його словами, умови проживання військових сьогодні на належному рівні.

"Мешкаємо в будиночках, де є душ, хоч і один на всіх. Але можна митись після кожного наряду. Готують смачно, продукти є. Армія забезпечує лише тими, які необхідні для солдата: м'ясо, жири, масло, консерви, макарони, картопля. Але, дякуючи волонтерам, маємо яблука, апельсини, мандарини. Приїхали волонтери зі Львова, дали сердечко з написом "Ми з вами!", яке власноруч зробила дівчинка Мар'яна. Приємно з дому отримувати таку вісточку. Повернусь, зберігатиму на пам'ять, як колись захищав Батьківщину і дітки вірили в нас", - каже Іван.

У військових частинах бойовиків тотальне незадоволення умовами проходження військової служби. Продовжуються випадки дезертирства, у розшуку перебувають 63 військовослужбовці зі складу 4-ї окремої мотострілецької бригади "Алчевськ". Про це повідомляє прес-центр головного управління військової розвідки України.

Зараз ви читаєте новину «"Війну пора закінчувати" - боєць АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути