вівторок, 06 лютого 2018 10:56

Війна на Донбасі суттєво відрізняється від інших військових конфліктів - журналіст

Війна на Донбасі суттєво відрізняється від інших військових конфліктів - журналіст
Українці стали на захист землі від зла. Фото reuters

Військовий журналіст Сергій Лойко озвучив різницю війни на Донбасі від інших військових конфліктів на території континенту.

"Війна на Донбасі стала одразу чорно-білою. Із однієї сторони - зло, а із іншої - добро. Добро захищає свої землі, змушене захищати. Я вважаю, що єдиний плюс цієї війни, якщо так його можна назвати, у тому, що вона перетворює Україну з уламка Радянського Союзу в згуртовану націю українців, незалежно від їх національності. Це єдиний плюс цієї війни. А мінус – все інше, людські життя", - підкреслив Лойко.

Початок війни на Донбасі був із захоплення адмінбудівель.

"Тому що я був в Слов'янську і бачив, як все це відбувалося. Я бачив, що зовсім чужі люди приїхали у місто, захопили адміністративні будівлі. Я бачив, що відбувалося в донецькому аеропорту. Розумієте, коли ти все життя проводиш на війні – на одній, на другої, третьої, частини вісімнадцятої – то ти, загалом-то, звикаєш до того, що в кожній війні у обох сторін є своя правда. Одні роблять жахливі речі, інша сторона теж не відрізняється своїми діями. А на Донбасі все зовсім не так - там правда тільки одна".

Журналіст розповів, коли українці зможуть помиритися із Росією.

"Я взагалі не хочу говорити, що Україна з Росією помиряться. Що це таке – помирилися дві країни? Що це означає? В Україні загинула величезна кількість людей, розвалений цілий регіон, знищена інфраструктура. Як помиритися? Це що значить? Не можна ж людину оживити. Країни можуть що завгодно робити, тиснути руки один одному, але ось ці криваві рани будуть гоїтися дуже довго, ці особисті рани. Я вважаю, що Україна з Росією помиряться тільки тоді, коли Росія не буде Росією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав головні проблеми жителів Донбасу.

Українська армія за останні кілька місяців взяла багато територій під свій контроль на окупованому російськими найманцями Донбасі. Сили АТО звільнили Травневе, Гладосове, Верхньоторецьке, Новоолександрівку і Катеринівку в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі суттєво відрізняється від інших військових конфліктів - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути