понеділок, 05 лютого 2018 18:30

Експерт назвав п'ять головних проблем жителів Донбасу

Експерт назвав п'ять головних проблем жителів Донбасу
"Розчаровані в Україні, яка не дає їм нічого" - Гармаш. Фото: News Front

Найбільша проблема жителів Донбасу – психологічна, бо люди не можуть жити в стані невизначеності.

Таку думку висловив президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш у інтерв'ю для журналу "Країна".

Другою головною проблемою є економічна - робота і виживання.

"Проблема безпеки. У період війни люди не можуть почуватися в безпеці, особливо той, хто живе на околицях. Сюди входить і те, що держава не може нормально захищати своїх громадян. Тому вони не почуваються у безпеці і в кримінальному аспекті, в хаосі цьому", - зазначив Гармаш.

За словами експерта, є гуманітарна проблема.

"У плані не лише постачання (гуманітарної допомоги – ред."Країна"), а й самоусвідомлення себе в цьому світі," - наголосив він.

Крім того, за словами експерта, люди на Донбасі розчаровані в Україні, яка не дає їм нічого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під загрозою життя 1,3 млн людей: повідомили про припинення водопостачання на більшість територій Донбасу

"Розчаровані в Росії. Не вірять у те, що ДНР і ЛНР можуть відбутися.Тепер у них самоідентифікація "житель нещасного Донбасу", усіма покинутого і зрадженого. Це дуже ущербна самоідентифікація, яка часто змушує людей йти на емоційні дії. Це тепер проблеми для всіх, хто їх оточує. Коли люди не знають, у кого шукати захисту. Нереалізований патерналізм, і немає суб'єкту, за рахунок якого можна було б його реалізувати. Люди почуваються покинутими і не можуть чекати гарантій безпеки від когось", - наголосив Гармаш..

Крім того, він зауважив, що існує "проблема дітей", які ростуть на фальшивих ідеологічних установках.

Повне інтерв'ю з Сергієм Гармашем читайте в одному з найближчих номерів журналу "Країна".

Нові успіхи: ЗМІ показали, які території Донбасу перейшли під контроль ЗСУ. Сили АТО звільнили Травневе, Гладосове, Верхньоторецьке, Новоолександрівку і Катеринівку в Донецькій і Луганській областях.

Зараз ви читаєте новину «Експерт назвав п'ять головних проблем жителів Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути