Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 13:04

Під загрозою життя 1,3 млн людей: повідомили про припинення водопостачання на більшість територій Донбасу

Під загрозою життя 1,3 млн людей: повідомили про припинення водопостачання на більшість територій Донбасу
На Донбасі без води можуть лишитися 49 населених пунктів - СЦКК. Фото: life.ru

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК)повідомила, що через аварійний стан об'єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу може бути припинено водопостачання на більшість територій Донбасу.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

"Українська сторона СЦКК інформує, що через аварійний стан об'єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу. 26.01.2018 у результаті обстрілу бойовиками НЗФ ОРДО насосної станції 1-го підйому Південно-Донецького водопроводу була пошкоджена система охолодження одного з двох трансформаторів, призначених для електроживлення станції. Це призвело до критичного 50-відсоткового зниження надійності об'єкта в цілому", - йдеться в повідомленні.

Крім того, збій в роботі системи електропостачання може стати причиною повної зупинки насосної станції.

"Під загрозою припинення водопостачання може виявитися населення південно-західного напрямку Донецької області: Волноваський, Красноармійський, Добропільський райони, міста Донецьк (кілька районів), Авдіївка, Маріуполь, Волноваха, Покровск, Докучаєвськ та інші міста і селища (всього 49 населених пунктів, понад 1,3 мільйонів чоловік)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові успіхи: ЗМІ показали, які території Донбасу перейшли під контроль ЗСУ

Наразі українська сторона СЦКК повідомила, що скоординувала проведення фахівцями комунального підприємства "Компанія" Вода Донбасу "необхідних ремонтно-відновлювальних робіт та отримала гарантії безпеки від Збройних сил України.

"Проведення ремонту неможливе без гарантій безпеки з боку ОРДО. Відповідні запити направлялися двічі, але відповідь від ОРДО так і не надійшла", - йдеться в повідомленні.

Припинилося постачання води на тимчасово окупованій російськими найманцями території сходу країни, але це пов'язано виключно з технічними причинами. Раніше підприємство "Луганськвода" повідомило, що 30 січня о 12:10 за московським часом без попередження припинили подачу води з Петровської насосної станції Попаснянського водоканалу.

Зараз ви читаєте новину «Під загрозою життя 1,3 млн людей: повідомили про припинення водопостачання на більшість територій Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути