неділя, 26 січня 2020 19:34

Війна на Донбасі: повідомили про втрати серед українських військових

Війна на Донбасі: повідомили про втрати серед українських військових
Бойовики 12 разів обстріляли українських військових. Фото: ТСН

На Донбасі від початку доби збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню.

Українські позиції обстріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"Сім обстрілів по нашим позиціям було здійснено у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: двічі неподалік Красногорівки – зі станкового протитанкового гранатомету – 8 пострілів; поруч з Лебединським – з мінометів калібру 82 мм противник випустив 3 міни, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї; два рази неподалік Старогнатівки – з великокаліберних кулеметів; поблизу Новогригорівки – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі населеного пункту Гнутове – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

П'ять ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: два рази неподалік Оріхового – з мінометів калібру 120 мм – 3 міни та 82-мм міномету – 4 міни, а також гранатометів різних систем; двічі поруч населеного пункту Новотошківське – 8 мін зі 120-мм міномету; неподалік Кримського – з міномету калібру 120 мм противник випустив 3 міни", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому військові не повернуться на старі позиції

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець загинув та один отримав бойову травму. Також, у результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої, один захисник загинув та один боєць отримав бойову травму.

У Луцьку попрощалися з бійцем 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Миколою Сорочуком. Він загинув 22 січня на Приазовському напрямку від смертельного кульового поранення.

Зараз ви читаєте новину «Війна на Донбасі: повідомили про втрати серед українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути