пʼятниця, 24 січня 2020 09:01

Чому військові не повернуться на старі позиції

На Донбасі почалося загострення: російські війська збільшили кількість обстрілів та калібр, з якого обстрілюють наші позиції.

При розведенні українська влада обіцяла, що в разі порушення режиму тиші українські війська повернуться назад.

Військовий експерт Олег Жданов розповів Gazeta.ua, чому це неможливо.

"Ситуація на фронті йде за планом РФ. На "нормандському саміті" Володимир Путін загнав Володимира Зеленського в глухий кут. Наш президент тоді особисто гарантував безпеку людям, які живуть на лінії зіткнення. Зараз Росія порушує тишу, а Зеленський нічого не вдіє, бо це неможливо з точки зору політичної і воєнної. До того ж повернутися на позиції без активних бойових дій не вийде, а це означатиме зрив Мінських домовленостей. Через це Зеленський обрав невизнання та замовчування конфлікту", - каже Жданов.

Автор: АрміяInform
  Вперше розвели війська 27 червня 2019 року у Станиці Луганській, 29 жовтня - у Золотому, а 9-го листопада у Петрівському. За словами української влади ці території контролює МВС
Вперше розвели війська 27 червня 2019 року у Станиці Луганській, 29 жовтня - у Золотому, а 9-го листопада у Петрівському. За словами української влади ці території контролює МВС

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли не вщухають: повідомили новини з Донбасу

Після своєї відставки Мартін Сайдик дав інтерв'ю, в якому визнав, що конфлікт на Донбасі відбувається між Україною та Росією. Розповів, що у 80% або 90% заявок на перевірки вони отримували категоричну відмову.

"Таким чином ОБСЄ заднім числом визнає, що не контролює тієї території. До речі, в ОБСЄ збільшилася кількість російських офіцерів. Я зауважу, що їхні прізвища узгоджуються в нашому МЗС та Міноборони. Тобто ми самі дозволяємо російським військовим працювати в нашому тилу. Місія ОБСЄ на Донбасі працює в односторонньому порядку", - каже він.

Росія є одним із засновників Організації безпеки і співробітництва в Європі. Платить внески, а російська – одна з мов цієї організації.

"З цієї причини Сайдик, якого ми тут називали зрадником і прихильником Путіна, після своєї відставки визнав, що конфлікт є між Україною та Росією. І сьогодні якщо Україна зробить постріл і рух уперед, то Путін звинуватить нас у зриві домовленостей. Якщо при Петрові Порошенку був паритет і ми підходили до лінії розмежування, то сьогодні ми заявляємо, що нікуди не йдемо, і навіть якщо Зеленський дасть наказ повернутися на наші старі позиції, то нас звинуватять у напружуванні обстановки в регіоні", - говорить Жданов.

Російські окупаційні війська продовжують використовувати об'єкти цивільної інфраструктури для здійснення провокаційних обстрілів підрозділів Об'єднаних сил.

Про це свідчать дані Головного управління розвідки, повідомляє пресслужба Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «Чому військові не повернуться на старі позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути