вівторок, 10 травня 2022 13:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Вихователів дитсадків окупованого Донецька зганяють до Маріуполя

Вихователів дитсадків окупованого Донецька зганяють до Маріуполя
Маріуполь - це Україна. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Вихователів дитячих садків з ДНР змушують їхати в зруйнований Маріуполь на Донеччині.

Також у наближені до нього населені пункти - Мангуш, Нікольське, Ялту, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook 10 травня.

За його даними, керівникам закладів дошкільної освіти окупованого Донецька вже надійшло розпорядження відібрати персонал. Окупаційна адміністрація пояснює це необхідністю "організації роботи на місцях".

Подібним чином відбирають і персонал банківських установ. Очікується, що керівництво місцевим фінансовим сектором повністю перейде під контроль окупантів, додали в ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У заблокованому Маріуполі окупанти хочуть відновити "навчання"

"Таке переміщення кадрів пов'язане з недовірою окупаційних адміністрацій до місцевого населення. Також дається взнаки масовий виїзд персоналу на підконтрольну Україні територію та відмова частини працівників співпрацювати з окупаційною владою.

Відомо, що персонал, який готують до для переведення на роботу в інші регіони, всіляко опирається такому рішенню. Деякі погрожують звільнитися, якщо розпорядження не скасують", - йдеться в повідомленні.

19 квітня у заблокованому Маріуполі російські загарбники для зйомок постановчих відео "відкрили школу". Задля необхідної картинки пропагандистів на "відкриття" звезли дітей з усього міста.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що окупанти незаконно вивезли майже 5 тис. дітей із Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Вихователів дитсадків окупованого Донецька зганяють до Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути