Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 00:57

Вихід України з Мінських угод є самогубством - віцепрем'єр

Вихід України з Мінських угод є самогубством - віцепрем'єр
Україна повинна далі працювати в Мінському процесі - Резніков. Фото: День

Вихід України з Мінських угод в односторонньому порядку буде "самогубством", оскільки це політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн - Німеччини, Франції, України та Росії.

Росія буде готова переглянути пункти Мінських угод, коли буде розуміти, що "ситуація змінилася, позиція і Німеччини, і Франції, і США, і Великої Британії на боці України є для них настільки очевидною, що їм просто невигідна ця війна", розповів віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков на телеканалі "Україна 24".

"Мінськ" неможливо виконати хоча б тому, що спочатку повинен бути взятий під контроль кордон, а потім проведення місцевих виборів, а у "Мінську" написано навпаки. Йдеться про можливості та необхідність модернізації", розповів він.

У Росії також сподіваються, що після виборів у США, можливо, щось зміниться стосовно України і Росії, і з'явиться буде симпатій до Російської Федерації. "Я думаю, що тут вони глибоко помиляються. Є така філософія "глибинної держави" в США - я впевнений, що нічого поганого не станеться", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луганську загинув один із ватажків бойовиків: показали фото

Раніше Володимир Зеленський запропонував ООН розробити спільний план відновлення Донецької та Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Вихід України з Мінських угод є самогубством - віцепрем'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути