середа, 25 вересня 2019 15:00

Вибухи в окупованому Донецьку: людей евакуюють

Вибухи в окупованому Донецьку: людей евакуюють
В Донецьку евакуюють людей через пожежі й вибухи. Фото:v-variant.com.ua

В окупованому Донецьку проводиться евакуація мирних жителів з будинків, прилеглих до постраждалих від пожежі складів боєприпасів.

"У середу о 6 годині ранку в Куйбишевському районі на території військової частини бойовиків "ДНР" почалися вибухи боєприпасів. Окупаційна влада тривалий час не називали причини надзвичайної ситуації, а, зрештою, заявили, що пожежа виникла, нібито, через обстріл з боку ВСУ. Показово, що до початку вибухів боєприпасів жодних повідомлень про обстріли даного району не надходило", - повідомляють фейкової "МНС " ДНР.

Офіційна пропаганда, так і не визнавши факту пожежі саме у військовій частині НВФ "ДНР", озвучила версію, що нібито "через обстрілу постраждали виробничі приміщення заводу "Зеніт" з виробництва алюмінієвих профілів, в яких знаходилися запаси різних хімічних речовин.

"У зв'язку зі сформованою загрозою населенню, співробітниками "МНС ДНР" проводиться евакуація громадян, що знаходяться в зоні небезпеки. Відкриті пункти тимчасового розміщення", - йдеться в повідомленні.

Для ліквідації наслідків пожежі та вибухів боєприпасів задіяно 23 одиниці техніки та 93 людини особового складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалий від вибухів боєприпасів пояснив, чому держава не купує нове житло

Вранці 25 вересня жителі Донецька прокинулися від гуркоту розривів.

Загорівся склад боєприпасів незаконних збройних формувань ДНР, розташований у районі селищ Гірник і Грабарі. Чорний дим від пожежі видно за багато кілометрів.

Жителі довколишніх будинків пишуть, що з палаючого складу розлітаються осколки.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в окупованому Донецьку: людей евакуюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути