субота, 24 листопада 2018 18:30

Ветерану війни відмовили в здачі крові: має протез

Ветерану війни відмовили в здачі крові: має протез
Ветерану війни Олександру Проскуріну відмовили в здачі крові через протез / фото: savelife.in.ua

Ветерану війни на Донбасі Олександру Проскуріну з позивним "Лейтёха", бійцеві 93-й ОМБр, відмовили у донорської здачі крові через ампутацію ноги.

Військовий відгукнувся на прохання здати кров для 15-річного Петра Шевчука, який страждає від гострої лейкемії і проходить лікування в "Охматдиті" в Києві, пише фонд "Повернись живим".

"Якби мені зробили аналіз крові і сказали, що я не підходжу, як донор, – це одне. Але мені в телефонному режимі повідомили, що можу не їхати тільки тому що я – ампутант. Що за несправедливість і дискримінація, чому людям без кінцівок, але з чистою кров'ю, забороняють бути донорами?", – каже Проскурін.

Згідно з діючими правилами, "ампутація або резекція органу і трансплантація органів і тканин" можуть бути причиною протипоказання до донорства крові. І саме це, за словами військового, його обурює.

"Я розумію, що медики діють, згідно з правилами, – каже Проскурін. – Але мене тут більше хвилює законодавча база – хто і коли вирішив, що ампутанти, без інших протипоказань, не можуть бути донорами? Якщо я абсолютно здоровий і це не зашкодить мені, то чому я навіть теоретично не можу здавати кров?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримав здачу" - ветерани АТО покарали нахабного водія

Олександр Проскурін народився і виріс в Краматорську. Армієць отримав поранення в районі 31-го блокпоста (Луганська область) в листопаді 2016 року. Незважаючи на ампутацію ноги, "Лейтёха" й досі продовжує службу в 93-й ОМБр.

Колишнього військового 92-ї механізованої бригади 23-річного Олексія Литовченка застрелили під час затримання співробітники Служби безпеки України 13 вересня. З товаришем Денисом Семенюком, 31 рік, вимагали в бізнесмена 20 тис. доларів — 563 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ветерану війни відмовили в здачі крові: має протез». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути