понеділок, 10 квітня 2017 08:26

Вербна неділя в АТО: бойовики гатили практично зі всього арсеналу, є поранені

Вербна неділя в АТО: бойовики гатили практично зі всього арсеналу, є поранені
У неділю противник не застосовував лише ствольну артилерію. Фото: miaistok.su

На Донбасі в неділю, 9 квітня, зафіксували 44 ворожих обстріли. Двоє українських воїнів поранені.

Про це сказав речник штабу АТО Ярослав Чепурний у коментарі "112 Україна".

"Не зважаючи на велике християнське свято, противник обстрілював позиції наших військ. Найбільше обстрілів припало на приморський напрямок. Використовували міномети 120 та 82 міліметри, великокаліберні кулемети, снайпери активно діяли. Практично весь арсенал зброї гатив по наших позиціях, за винятком ствольної артилерії", - сказав Чепурний.

"Обстріли з ночі продовжують. На цю пору зафіксували вісім збройних провокацій проти українських військ. Ворог продовжує активно діяти на приморському напрямку. Зранку чотири рази обстріляв морських піхотинців поблизу Гнутового. Використовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також обстрілювали морпіхів у Широкиному. На інших напрямках маємо по одному обстрілу. Із 82-міліметрових мінометів випустили 16 мін по захисниках Авдіївки. Також по оборонцях цього населеного пункту били зі станкових протитанкових гранатометів, АГС і великокаліберних кулеметів. На Луганщині противник обстріляв захисників Станиці Луганської зі стрілецької зброї та АГС", - зазначив речник штабу АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ватажок бойовиків розважається на віджатій "Донбас Арені"

29 березня Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі погодила дотримання режиму тиші на Великодні свята з 1 квітня. Окупанти домовленостей не дотримуються.

Зараз ви читаєте новину «Вербна неділя в АТО: бойовики гатили практично зі всього арсеналу, є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути