Ексклюзиви
субота, 18 лютого 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Великий наступ росіян на Луганщину: влада повідомила останні новини

Великий наступ росіян на Луганщину: влада повідомила останні новини
Сили оборони стримують окупантів на Луганському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії продовжують обстрілювати Луганську область.

Минулої доби, 17 лютого, завдали авіаційних ударів біля Стельмахівки, Діброви, Серебрянського лісництва, Білогорівки. Про це повідомила обласна військова адміністрація в Telegram.

"Щодо ситуації на фронті. За минулу добу наші воїни відбили атаки окупантів в районах Стельмахівки, Червонопопівки і Кремінної", – нагадали в повідомленні.

Не припиняють росіяни пошук українських партизанів на Луганщині. Шукають навіть у гаражних кооперативах.

"Перевіряючи об'єкти, вимагають обов'язкової присутності власників, цікавлячись, чим вони займаються", – йдеться в повідомленні.

За даними ОВА, на окупованих територіях освітян спрямовують на "курси підвищення кваліфікації". Першочергово – вчителів української мови. Саме вони, за задумом окупантів, викладатимуть дітям російську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай повідомив сумні новини з Луганського фронту

"У Держдумі РФ наполягають на прискоренні перепідготовки педагогів за російськими стандартами на окупованих територіях. Насамперед як зазначають там, перепрофілювати потрібно вчителів української мови, щоб вони змогли викладати російську", – йдеться в повідомленні.

Тим часом у деякі школи Луганщини приїздили ремонтні бригади з російської Ставропільщини. За даними ОВА, працювали вони там, де можна було обійтися косметичним ремонтом.

При цьому робітники використовували неякісні матеріали. Залишили "значні щілини" у стінах, через що "дуже швидко з'явився грибок".

"Дахи не витримали перших серйозних опадів. У директорів навчальних закладів одразу з'явився привід підвищити внесок на ремонт шкіл від батьків", – додали в ОВА.

Жителі захопленого Лисичанська терплять наслідки відсутності опалення та водопостачання.

"Через відсутність централізованих комунальних послуг у багатоповерхівках замерзла каналізація, у квартирах розірвало бойлери, з яких при евакуації воду ніхто не зливав", – повідомила влада.

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Того ж дня керівник Луганської області Сергій Гайдай підтвердив, що загарбники розпочали новий наступ у Луганській області. Сили оборони України постійно відбивають ворожі атаки в регіоні. Успіху ворог не має, сказав Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «Великий наступ росіян на Луганщину: влада повідомила останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути