вівторок, 25 вересня 2018 14:17

"Вдала спецоперація" - СБУ вивезла "міністра" бойовиків із Донецька

Із території банфдормування ДНР під час спецоперації контррозвідники вивезли так званого "міністра агропромисловості".

У вересні 2014-го він приєднався до бойовиків у складі так званого "Індустріального оплоту Донбасу". Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Постачав до ОРДО добрива, паливно-мастильні матеріали, закуповував зерно та продукцію сільського господарства. За пропозицією ватажка ДНР Олександра Захарченка очолив "міністерство агропромислової політики та продовольства", - йдеться у повідомленні.

Автор: liga.net
  Затриманим був Алія Камара. Деталей операції поки не розкривають.
Затриманим був Алія Камара. Деталей операції поки не розкривають.

Зазначається, що під кураторством російських спецслужб "міністр" забезпечував формування штату та функціонування фейкового відомства. Також він "санкціонував" доставку на окуповані території вантажів так званого "гуманітарного конвою".

"Через конфлікт із Захарченком на ґрунті перерозподілу награбованого "міністра" звинуватили у зловживанні службовим становищем, розкраданні коштів в особливо великих розмірах і на деякий час помістили до в'язниці", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захарченко ще не охолов" - СБУ поширила докази, як Кремль у ДНР владу передавав

Зараз на території, підконтрольній Україні, він співпрацює зі слідством і дає свідчення про діяльність ДНР, факти причетності РФ до окупації окремих районів Донецької та Луганської областей, розкрадання держмайна, руйнування інфраструктури та інших злочинів російсько-терористичних військ.

Зазначається, що затриманим був Алія Камара. Деталей операції поки не розкривають.

Сполучені Штати володіють інформацією щодо присутності регулярної армії Росії на окупованій території Донбасу. Зокрема, відомо, що більшість бойовиків, - контрактники, яким платить РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Вдала спецоперація" - СБУ вивезла "міністра" бойовиків із Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути