Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2018 09:23

США володіє інформацією щодо присутності регулярної армії РФ на Донбасі

США володіє інформацією щодо присутності регулярної армії РФ на Донбасі
На Донбасі присутня регулярна армія РФ. Фото: Слово і Діло

Сполучені Штати володіють інформацією щодо присутності регулярної армії Росії на окупованій території Донбасу.

Зокрема, відомо, що більшість бойовиків - контрактники, яким платить РФ. Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Ми маємо дуже хорошу інформацію про командирів, ланцюжок командування, типи військ, їхнє фінансування, чисельність військовослужбовців регулярної російської армії, чисельність спеціалізованих підрозділів, а більшу частину сил складають контрактники", - розповів він.

Волкер зазначив, що США робили так само в інших місцях, де використовували підрядників як доповнення до військових операцій США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер: Щоби провести вибори на Донбасі потрібно півроку миру

"Здійснюється безпосереднє російське командування та управління через ланцюжок командування, що охоплює регулярні війська, регулярних офіцерів, але більшу частину сил складають контрактники, яким платить Росія", - зазначив Волкер.

Якщо на окупованих територіях Донбасу Україна відновить військові дії, Москва визнає терористичні формування ЛДНР. У Кремлі сполошилися через можливу ескалацію напередодні "виборів" у псевдореспубліках або президентських виборів в Україні. Про це заявив депутат Костянтин Затулін, який і підготував проект заяви Держдуми.

Зараз ви читаєте новину «США володіє інформацією щодо присутності регулярної армії РФ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути