пʼятниця, 23 листопада 2018 09:01

Ватажок луганських бойовиків втік до Москви

Ватажок луганських бойовиків втік до Москви
Лідер луганських бойовиків Ігор Плотницький втік до Москви 23 листопада 2017 року / фото: Вікторія Цимбаліста

23 листопада 2017-го ватажок бойовиків ЛНР Ігор Плотницький втік із території окупованого Луганська в Росію.

В автомобільному кортежі також перебувала керівник його адміністрації Ірина Тейцман, голова ДТРК ЛНР Анастасія Шуркаєва і низка інших осіб.

21 листопада 2017-го у Луганську розгорівся конфлікт між ватажками Ігорем Плотницьким та Ігорем Корнетом. До міста також приїхали бойовики-терористи з Донецька та спецназівці з ФСБ РФ.

Центральні будівлі оточили озброєні люди Корнета та бійці з сусідньої ДНР, писала "Новая газета" того дня.

Так званий екс-голова МВС ЛНР Ігор Корнет заявив про існування змови щодо повернення окупованих територій під український контроль. За його словами, до Луганська, нібито, вже були готові заходити українські силовики.

2014 рік

Ігор Плотницький брав активну участь у діяльності терористичної організації ЛНР.

Командував незаконним батальйоном "Зоря". З 21 травня 2014-го — так званий міністр оборони. 14 серпня 2014-го тодішній лідер бойовиків Валерій Болотов втік в Росію. Його замінив Плотницький. 3 листопада 2014-го він нібито виграв незаконні вибори, де отримав повну владу у так званій ЛНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратник терориста Мозгового розповів, як Плотницький очолив ЛНР

Замах

6 серпня 2016-го у Луганську направленим фугасом, прикріпленим до придорожнього стовпа, був підірваний позашляховик Плотницького. У результаті вибуху, нібито, один із його охоронців загинув і ще 2 отримали поранення, а сам Плотницький потрапив до реанімації у важкому стані. За день після замаху був виписаний із лікарні, що сприяло поширенню версії про замах як "самопіар".

Сьогодні, нібито, проживає у Москві. За іншими даними, знаходиться у російській тюрмі.

Батьки жили на Західній Україні

Батьки Плотницького мешкали до війни у селі Келеменці Чернівецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки Ігоря Плотницького втекли із селища

"Батьки спочатку намагалися сина отямити. А він сказав: за день маю стільки, що ви за 10 років не заробите. Перестали переконувати — гроші й їм розум затьмарили", - розповідали сусіди. - "Місцеві збиралися спалити хату його батьків. Аби знали, що виродка виховали".

До Кельменців Ігор Плотницький навідувався рідко. Востаннє його бачили у жовтні 2013-го — вітав батьків із "золотим" весіллям. Приїхав із донькою дружини.

Батьки виїхали з селища влітку 2014-го.

Екс-ватажок терористичного формування ЛНР Ігор Плотницький є основним підозрюваним у вбивстві свого попередника Валерія Болотова. Про це розповіли джерела, близькі до нинішнього керівництва бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Ватажок луганських бойовиків втік до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути