Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ваши ожидания – это ваши проблемы" – Гайдай розповів, що чекає людей на окупованій Луганщині
4

Окупанти на захоплених територіях Луганщини зовсім не готують системи опалення до зими.

Для них головне – окупація міст, а не майбутнє людей, пише в Telegram голова Луганської Обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

На захоплених територіях Луганщини окупанти зовсім не готуються до опалювального сезону
Фото: t.me/luhanskaVTSA
На захоплених територіях Луганщини окупанти зовсім не готуються до опалювального сезону
На захоплених територіях Луганщини окупанти зовсім не готуються до опалювального сезону
На захоплених територіях Луганщини окупанти зовсім не готуються до опалювального сезону

"Як у них там кажуть, "Ваши ожидания – это ваши проблемы". Саме це вони і заявлять жителям Луганщини, але пізніше, коли ті почнуть мерзнути", – зазначає Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українофоб Медведєв приїхав на окуповану Луганщину

Загалом, за його словами, ситуація на Луганщині для терористів складається невтішна.

"Їх запевняли, що на них тут чекають. Хто? Десятки колаборантів, які тримаються за свої посади або мріяли про підвищення? Так і вони поступово гинуть, як от у Старобільську, де підірвали авто із так званим "начальником МРЭО". 90% населення великих міст евакуювалося з Луганщини. 90% – це вище за показники найуспішніших референдумів", – пише Гайдай.

Стосовно ситуації на фронті, то в ніч на 12 серпня ворог завдав по території Луганщини ракетного удару, сім разів обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії, двічі до штурмових дій долучав танкові підрозділи.

Протягом 11 серпня вісім разів росіяни атакували з повітря. Із різних боків намагалися прорвати оборону ЗСУ біля 14 населених пунктів, вкотре штурмували Верхньокам'янське, але знову відійшли на попередньо зайняті позиції.

На території Луганської області, яку ворог нещодавно тимчасово окупував, почалася "дуже потужна" мобілізація. Забирають на фронт навіть працівників критичної інфраструктури.

За даними Луганської ОВА, розмінування на окупованих територіях фактично не проводиться. Окупанти дурять людей у Сіверськодонецьку з ремонтом – пропонують відновити житло коштом власника.

Зараз ви читаєте новину «"Ваши ожидания – это ваши проблемы" – Гайдай розповів, що чекає людей на окупованій Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути