Ексклюзиви
середа, 10 серпня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти дурять людей у Сіверськодонецьку з ремонтом

Окупанти дурять людей у Сіверськодонецьку з ремонтом
Загарбники вимагають особисті дані людей в обмін на будматеріали. Фото: Сергій Гайдай

У Сіверськодонецьку російські окупанти пропонують відновити житло коштом власника

Росіяни спочатку обіцяли відбудувати швидкоруч. Але не пояснювали, за чиї гроші. Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Кажуть, що обстежили всі багатоповерхівки на наявність пошкоджень та руйнувань. Так уважно оглядали, що не помітили десятки вмерлих у власних квартирах людей, яких ніхто не думає ховати і дотепер", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти лише викачують ресурси з Луганщини – Гайдай

Місцевим бізнесменам дозволили підзаробити, пропонуючи купити OSB-плити втричі дорожче. Ними готові не тільки стіни латати, а й використовувати замість скла. Від холоду це не врятує.

В одній зі шкіл почали приймати заяви на отримання будівельних матеріалів для відновлення житла власними силами.

"Добре, якщо банку фарби дадуть. А якщо цеглину? Що з нею буде робити жінка або бабуся? Вона її взагалі донесе додому? Одну – можливо. А потрібно 100, 200, комусь ще більше. Та це нікого не бентежить – роздадуть матеріали, знімуть десяток сюжетів, на тому і закінчать", – додав Гайдай.

В обмін на будівельні матеріали треба буде віддати декілька копій документів з особистими даними. Їх використають для псевдореферендуму.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області "до кінця серпня".

"Битва за Донбас" буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти дурять людей у Сіверськодонецьку з ремонтом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути