Ексклюзиви
четвер, 25 травня 2023 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівців" вивели з-під Бахмута – Міноборони

"Вагнерівців" вивели з-під Бахмута – Міноборони
Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито передають регулярній російській армії контроль над Бахмутом. Фото: скріншот з відео

У передмісті Бахмута на Донеччині російське командування замінило підрозділи приватної військової компанії "Вагнер" на армійські регулярні загони.

В самому ж місті Бахмут на цей час залишаються "вагнерівці". Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram 25 травня.

"На Бахмутському напрямку артилерійськими обстрілами ворог намагається зупинити наше просування по флангах. Зараз ворог підтягує додаткові підрозділи на фланги для посилення", – написала Маляр.

Вона нагадала, що українські війська контролюють околиці Бахмута у південно-західній частині в районі "Літак". Тим самим спростувавши фейки окупантів, що Бахмут повністю під їхнім контролем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ пояснили, чому Пригожин хоче якнайшвидше втекти з Бахмута

Де наступає ворог?

Окрім Бахмутського напрямку, ворог наступає на Авдіївському, Мар'їнському, Лиманському та Куп'янському, повідомила Маляр.

"Епіцентром бойових дій залишається Схід. На Авдіївському і Мар'їнському – атаки ворога відбиті. Наступальні дії ворога безуспішні", – додала вона.

За словами Маляр, на Лиманському ворог минулої доби взяв паузу і наступальні дії не проводив. На Куп'янському зараз тривають бої.

"Ворог атакує, намагається захопити плацдарм для подальшого просування, зазнає втрат", – зазначила вона.

25 травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито передають регулярній російській армії контроль над Бахмутом, а самі йдуть у тилові табори на відновлення. За його словами, процес триватиме до 1 червня.

У своєму відеозверненні Пригожин покепкував з військових регулярної армії РФ. Показав двох "вагнерівців" на прізвиська "Бібер" і "Долін", що мають захистити російських військових від українських, якщо ті злякаються.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівців" вивели з-під Бахмута – Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути