четвер, 25 травня 2023 09:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ пояснили, чому Пригожин хоче якнайшвидше втекти з Бахмута

 

Ватажок російської терористичної ПВК "Вагнер" Євген Пригожин хоч і не великий воєначальник, "але загалом не дурна людина".

Тому він уже давно шукав нагоди, щоб якнайшвидше покинути позиції у Бахмуті. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

За його словами, Пригожин щодня отримує звіти про втрати та дані розвідки й правильно "складає кілька факторів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин намагається стати тоталітарною фігурою в РФ

"Він розуміє, що час уже спливає та залишки його головного капіталу – ПВК, завдяки якій він хотів здобути якусь політичну суб'єктність – вичерпуються. Усі його "фріковські" заяви протягом останніх місяців – це якраз результат його розуміння, що "Вагнер" закінчується, – сказав Череватий.

Він також розповів про "заочну дискусію" із Пригожиним, яка почалась близько півтора місяця тому. Череватий пригадав свою заяву про те, що у Бахмуті збережеться тенденція втрат вагнерівців.

"Після цього він зняв на окраїнах Бахмута біля їхнього танка Т-34 відео, в якому назвав мене "генерал Череватий" і сказав, що я все кажу не так. А буквально через місяць він сам почав кричати про їхні втрати й про те, що їм не дають снарядів, хоча це була брехня. Тоді він ще казав, що з 10 травня виведе свої війська", – нагадав Череватий.

У такий спосіб Пригожин шукав будь-який привід, аби покинути позиції у Бахмуті. Нині ж ватажок групи "Вагнер" знову заявляє, що покине Бахмут. За словами Череватого, він знайшов благородний привід, мовляв, "ми перемогли і йдемо на високій ноті, а ви далі продовжуйте нашу справу".

Ватажок російської терористичної групи "Вагнер" Євген Пригожин знову заявив, що його найманці вийдуть з Бахмута і передадуть позиції регулярній армії РФ. Щоправда, тепер він назвав нову дату ‒ до 1 червня. Раніше казав, що "вагнерівці" покинуть місто до 25 травня.

У російському інформаційному просторі дедалі частіше обговорюються дані про втрати військ РФ у Бахмуті. Дискусії щодо цього заполонили провійськовий інформаційний простір Росії і "глушать будь-який позитивний ефект від захоплення міста". Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, чому Пригожин хоче якнайшвидше втекти з Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути