вівторок, 23 квітня 2024 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ повідомили про загострення ситуації на сході: які населені пункти намагається захопити ворог

В ЗСУ повідомили про загострення ситуації на сході: які населені пункти намагається захопити ворог
На Бахмутському напрямку українські захисники відбили 16 атак. Фото: Генштаб

На східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась.

Військові РФ намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки, прорватися до Часового Яру. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

За його словами, на Бахмутському напрямку українські захисники відбили 16 атак в районах населених пунктів Золотарівка, Спірне, Виїмка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка.

"Окупанти за всяку ціну намагаються захопити селище Іванівське та околиці Богданівки, прорватися до Часового Яру, де нашим воїнам ціною титанічних зусиль вдається стримувати вже не одну добу ворога і стабілізувати ситуацію на цьому напрямку", - розповів речник.

Волошин зазначив, що на східному фронті обстановка останніми днями дещо загострилась, проте без великих суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові розповіли, що відбувається на фронті

Зокрема, у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" найгарячішими напрямками є наразі Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський.

"Ситуація в районі проведення бойових дій складна, але контрольована Силами оборони. Ворожа армія на деяких ділянках і напрямках не припиняє спроб і надалі штурмувати позиції наших захисників, використовує при цьому як артилерію, танки, безпілотники різних типів, так і авіацію", - повідомив речник.

Волошин відзначив, що всі спроби російської армії просуватись вперед українські захисники успішно придушують завдяки знищенню великої кількості російської техніки.

На думку речника, озброєння та військова техніка, яка має надійти найближчим часом від міжнародних партнерів, вплине на ситуацію по всій лінії бойового зіткнення.

"Це дасть можливість покращити і змінити ситуацію як на Бахмутському напрямку, так і на Авдіївському і Новопавлівському. Також це внесе зміни по всій лінії бойового зіткнення, адже допоможе досягнути технічної переваги над противником, зокрема й у високотехнологічних видах зброї. Це, насамперед, створення умов для перехоплення стратегічної ініціативи", - наголосив Волошин.

Ситуація в районі населеного пункту Очеретине Донецької області складна.

В прагненні захопити населений пункт противник застосовує проти наших підрозділів весь наявний арсенал озброєння, в тому числі й хімічні отруйні речовини, намагається закріпитися в південній частині Очеретиного. Про це повідомив спікер ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

Спікер повідомив, переважна частина селища контролюється Силами оборони, південна частина населеного пункту перебуває під вогневим контролем нашої артилерії.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ повідомили про загострення ситуації на сході: які населені пункти намагається захопити ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути