неділя, 18 лютого 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ назвали наступну ціль росіян після Авдіївки

В ЗСУ назвали наступну ціль росіян після Авдіївки
Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки. Фото: instagram.com/libkos

Після захоплення Авдіївки Донецької області російські окупанти на цьому напрямку намагаються наступати на селище Ласточкине.

Тим часом біля Авдіївки всі підрозділи Сил оборони, які перебували під загрозою блокування, відведені на нові порівняно більш вигідні позиції. Про це в ефірі телемарафону сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий Третьої штурмової показав фрагмент бою з росіянами в Авдіївці

"Сили оборони продовжують виконувати бойові завдання. Вони стоять на заваді подальшому просуванню ворога. Позиції були підготовлені, була здійснена фортифікація", - запевнив представник Сил оборони.

За його даними, ворожі війська вже намагаються наступати на населений пункт Ласточкине поблизу Авдіївки. Там за добу українські захисники відбили 14 атак.

Водночас окупанти намагаються просуватися на Мар'їнському напрямку, але, за словами Лиховія, успіхів не мають. За добу Сили оборони відбили там 23 атаки ворога.

Вночі, 17 лютого, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

За словами Сирського, українські військові завдали ворогу значних втрат. Воїни ЗСУ гідно виконали свій військовий обов'язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ назвали наступну ціль росіян після Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути