субота, 24 червня 2017 03:54

В зоні АТО почало діяти "хлібне" перемир'я

В зоні АТО почало діяти "хлібне" перемир'я
Почало діяти "перемир'я". Фото: РБК

З 00:00 24 червня набуло чинності чергове перемир'я, яке ще називають "хлібним", адже воно пов'язане з необхідністю збирання урожаю на Донбасі.

Рішення щодо перемир'я вже привітали в ОБСЄ, а також у МЗС Німеччини, повідомляє 24 канал.

Відповідно до домовленостей, які були досягнуть учасниками Тристоронньої контактної групи на засіданні у Мінську, перемир'я має тривати до 31 серпня.

"Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного" перемир'я – дотримання "режиму тиші" на час збирання врожаю з 24 червня 2017 року і далі", – зазначила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії відреагували на нову концепцію деокупації Донбасу

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник зазначив, що сили АТО не відкриватимуть вогню, тільки у випадку загрози життю українських військових.

Ми готові до режиму перемир'я. Ми його дотримуватимемося. Проте ми адекватно реагуватимемо на дії противника. Ми відкриваємо вогонь лише в разі реальної загрози життю наших військових на Донбасі, – зазначив він.

21 червня у Мінську домовилися про черговий режим тиші.

Зараз ви читаєте новину «В зоні АТО почало діяти "хлібне" перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути