вівторок, 09 травня 2023 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

В уряді зробили заяву щодо початку українського контрнаступу

В уряді зробили заяву щодо початку українського контрнаступу
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого робочого візиту до Великої Британії відповів журналістам на запитання про те, коли ЗСУ розпочнуть контрнаступ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відповів британським журналістам на запитання про те, коли Збройні сили України розпочнуть контрнаступ на фронті.

Українська армія зараз готується до операції, заявив Шмигаль під час свого робочого візиту до Великої Британії. Військові наразі проходять навчання, отримують зброю та боєприпаси, повідомляє Sky News.

"Ми почнемо, коли настане слушний час. Коли все буде абсолютно готове. Ми почнемо контрнаступ негайно, коли наше військово-політичне керівництво ухвалить рішення щодо цього", – сказав Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розсекретили головну задачу контрнаступу ЗСУ

Подробиць чи конкретних дат він не назвав.

Україна ставить низку цілей у майбутньому наступі. Тому можливі різні напрями та сценарії атаки. Для початку операцій мають підготувати всі сили, зібрати зброю та боєприпаси, посилити українське ППО, та бажано дістати засоби ураження дальньої дії.

Українські війська воюють майже 15 місяців, перевершивши всі очікування світу. Тепер вище керівництво намагається знизити очікування, побоюючись, що результат наступу може не виправдати ажіотажу.

Зараз ви читаєте новину «В уряді зробили заяву щодо початку українського контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути