пʼятниця, 21 липня 2017 04:29

В Україні запустили портал, через який можна моніторити наслідки подій на Донбасі

В Україні запустили портал, через який можна моніторити наслідки подій на Донбасі
Запустили портал для моніторингу ситуації на Донбасі. Фото: Новое время

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб представило електронний портал економічного і соціального відновлення.

Про це повідомляє Донбас СОС в Фейсбук, інформує ДДК.

Геопортал "Платформа даних для моніторингу соціально-економічних наслідків конфлікту і переміщення в Східній Україні" - це сучасна інноваційна онлайн платформа, яка постійно оновлюється, систематизує інформацію з різних джерел, що дозволяє кожному моніторити хід реалізації інфраструктурних проектів, а також координувати дії державних органів влади і міжнародних партнерів.

Портал створено для систематизації інформації з різних джерел і баз (наприклад, до нього підключена статистична інформація з єдиної бази ВПЛ), координації дій міжнародних і національних партнерів, а також те, що безпосередньо цікаво кожному громадянину - моніторинг ефективності проектів і стану реалізації інфраструктурних проектів по відновленню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецька професорка розповіла, як Захарченко знищив ЛНР і ДНР

Електронний портал ще працює в тестовому режимі, але в ньому вже є інформація по 1 287 проектах відновлення і про 2 670 гуманітарних операціях.

До порталу буде кілька рівнів доступу - загальний для всіх відвідувачів і часткової адміністрації - для державних органів, органів місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій, які захочуть вносити інформацію про свої програми на портал. Адмініструвати портал буде МінТОТ.

Портал був створений МінТОТ в партнерстві зі Світовим Банком, Стокгольмським інститутом дослідження проблем світу, Інститутом картографії та компанією SoftPro.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запустили портал, через який можна моніторити наслідки подій на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути