четвер, 31 серпня 2017 08:14

В Україні запропонували ввести новий державний вихідний

В Україні запропонували ввести новий державний вихідний
В Україні 29 серпня має стати Днем пам'яті полеглих героїв у війні за незалежність держави. Фото: facebook

В Україні запропонували ввести новий державний вихідний. 29 серпня має стати Днем пам'яті полеглих героїв у війні за незалежність держави.

"У 2017-му році Україна святкує чимало неробочих днів – Міжнародний жіночий день, 1 і 2 травня – свято Весни і Праці, 9 травня – День Перемоги у Другій світовій війні… Все це – потрібні багатьом дати. Хоча щодо багатьох з них йдуть суперечки. А ось про те, чи треба вшанувати пам'ять загиблих жодних суперечок не йде", – на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

Бутусов каже, що Іловайськ став важливою подією для України.

"Іловайськ - це важлива подія, адже коли все навколо бігли і була паніка, іловайська угрупування не зробила ні кроку без наказу командування. За наказом воювали в оточенні, за наказом поїхали в похідній колоні по зеленому коридору. Вони свій борг перед Батьківщиною виконали до кінця, вони віддали все, вони зібрали в кулак волю і дисципліновано виконували завдання, коли навколо все валилося, і малодушні бігли сотнями і тисячами", - пише Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Іловайську АТО переросла у Вітчизняну війну" - Юрій Береза

В Іловайському котлі, згідно з офіційними даними, Україна втратила 366 бійців. Ще 429 отримали поранення, а 300 потрапили у полон. 28 серпня 2014 року, тоді ще речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко передав, що Іловайськ під контролем українських військових.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запропонували ввести новий державний вихідний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути