четвер, 19 жовтня 2017 11:53

В Україні створять інститут випробувань зброї та військової техніки

В Україні створять інститут випробувань зброї та військової техніки
Для України актуально заснування Міжнародного центру співробітництва з країнами НАТО. Фото: Український мілітарний портал

Створення Державного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки ухвалив уряд.

Інститут створюють для реалізації державної політики з випробування, сертифікації, розробки та виробництва озброєння і військової техніки для потреб ЗСУ, з урахуванням вимог стандартів НАТО. Про це повідомив "Урядовий портал".

Для модернізації зброї і прискорення військових розробок, інститут об'єднає потенціали Державного науково-випробувального центру, Чернігівського національного технологічного університету та підприємств військово-промислового комплексу.

"Ще одним результатом проекту стане завантаження підприємств і наукових установ Чернігівщини випуском понад 100 позицій виробів оборонного призначення з переліку імпортозаміщення, а також виробництво безпілотних авіаційних комплексів, бойових модулів для броньованих машин, комплектувальних виробів для систем захисту вертольотів від ракетного озброєння, засобів радіоелектронної протидії, засобів коригування траекторії авіаційних бомб і багатьох інших виробів, які в подальшому будуть проходити випробування в новоствореному інституті", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у державному оборонному замовлені на 2017-2018 рік передбачається фінансування для створення сучасного лабораторно-вимірювального та полігонно-випробувального комплексу спільно з представниками ДК "Укроборонпром", "Асоціації виробників озброєння і військової техніки України" та "Ліги оборонних підприємств України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Впіймали вербувальника терористів "ОПЛОТу"

"Зокрема, для оснащення випробувально-обчислювального комплексу ДНВІ передбачається виділення 150 млн грн на закупівлю засобів зовнішньо-траєкторних вимірювань, кліматичних камер та інших засобів, що дозволить визначати та оцінювати характеристики озброєння на сучасному світовому рівні", - повідомляється.

Нагадаємо, Київський бронетанковий завод 2 роки відправляв в зону АТО "модернізовані" бронетранспортери з неякісною бронею.

Також для України зараз актуальне заснування Міжнародного центру співробітництва з країнами НАТО у сфері випробувань і сертифікації озброєння на базі Інституту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять інститут випробувань зброї та військової техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути