четвер, 31 січня 2019 18:30

В Україні розробили мобільний зенітний ракетний комплекс "Дует"

Мобільний зенітно-ракетний комплекс "Дует" ближнього радіусу дії до 5 км розробляє казенне підприємство "Арсенал" спільно з компанією Diamond Defense Systems.

Про це в інтерв'ю Оборонно-промисловому кур'єру повідомив заступник директора "Арсенал" Олександр Клочко.

ЗРК озброєний двома зенітними керованими ракетами для майбутнього мобільного зенітно-ракетного комплексу "Мисливець". Його можна буде встановлювати на бронетехніку або автомобілі.

Автор: http://opk.com.ua
  Бойовий модуль "Дует"
Бойовий модуль "Дует"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Флот отримає ракетні катери "Лань" тільки у 2021 році: у чому затримка

Раніше ЗРК розроблявся спільно з німецькою компанією Rheinmetall. Але на початку 2018-го уряд Німеччини заблокував розробку. Німці відповідали за інтеграцію з мобільною платформи та системи цілевказання і супроводження.

Оперативно-тактичний безпілотник Bayraktar TB2, який Україна придбала у Туреччини, може застосовувати плануючі боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L і MAM-C.

На початку січня ДП "Укрспецекспорт" уклав угоду з компанією "Bayraktar Makina" після переговорів президента України Петра Порошенка з главою Туреччини Реджепом Ердоганом у Стамбулі.

Закупили 12 апаратів - ескадрилію.

Зараз ви читаєте новину «В Україні розробили мобільний зенітний ракетний комплекс "Дует"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути