неділя, 05 червня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні полягли четверо воїнів Інтернаціонального легіону: назвали імена

В Україні полягли четверо воїнів Інтернаціонального легіону: назвали імена
Триває 102 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: t.me/luhanskaVTSA

В Україні на фронті загинули четверо бійців з Інтернаціонального легіону.

Серед них - Рональд Вогелаара, Майкл О'Ніл, Б'єрн Бенджамін Клавіс і Вільфрід Блері, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram 5 червня.

"Ці люди разом з 20 тис. інших іноземців, виявили бажання захищати нашу країну. Вони віддали життя, щоб зупинити рашизм, щоб той у жодному разі не дістався Європи. Зараз багато з них виборють у росіян Луганську землю в Сіверськодонецьку", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відправляє на війну жінок-військовослужбовців

Інтернаціональний легіон Збройних сил України створили наприкінці лютого з ініціативи президента Володимира Зеленського.

У ньому служать добровольці з 52 країн. Найбільше легіонерів прибуває зі США й Великої Британії. Охочих з паспортом РФ чи Білорусі у підрозділ не беруть. Іноземці разом з українськими захисниками звільняли Київщину від військ Російської Федерації. Зараз на рівні з іншими підрозділами продовжують захищати Україну від російського вторгнення.

Українська армія щодня втрачає близько 60-100 військових загиблими й близько 500 пораненими. Україна є "сильним оборонним периметром" для Європи, повідомив Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «В Україні полягли четверо воїнів Інтернаціонального легіону: назвали імена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути