середа, 26 липня 2017 19:48

"В Україні більше російських танків, ніж у країн Західної Європи" - Волкер

"В Україні більше російських танків, ніж у країн Західної Європи" - Волкер
Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер: "Надання Україні оборонної зброї дасть Києву можливість захистити себе". Фото: bbc.com

Надання Україні оборонної зброї не спровокує загострення конфлікту на Донбасі.

Так вважає спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер. Про це він сказав в інтерв'ю проекту Радіо Свобода "Настоящее время" 25 липня в Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції США проти РФ: українській владі час визначатися щодо Криму

"Що стосується наслідків – я чую ці застереження – що це може спровокувати Росію або заохотити Україну атакувати. Ці аргументи просто неправильні.

По-перше, Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже великий військовий контингент. Ще більший зосереджений біля кордонів України. Тож це рішення ніяк не "спровокує" Росію зробити щось, чого вони ще не зробили. І це ніяк не може змінити баланс сил", - зауважив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков натякнув, що буде, якщо Україна отримає американську зброю

За словами спецпредставника Держдепартаменту, якщо США прийме таке рішення, це дасть Україні можливість захистити себе.

"Захистити, якщо Росія зробить подальші кроки на українській території. Росія каже, що не робить нічого такого і не збирається цього робити. І якщо це так, то поставка захисного озброєння не несе тоді ні для кого ніякого ризику", - сказав Курт Волкер.

Він зауважив, що обидві палати Конгресу затвердили надання Україні оборонної зброї, але адміністрація Обами так цього і не зробила. Зараз Вашингтон розглядає питання про можливу відправку зброї українським військовим, які беруть участь у конфлікті на Донбасі.

Напередодні Курт Волкер і посол США в Україні Марі Йованович побували в Авдіївці. Зустрілися з військовими та постраждалими мешканцями міста. Відвідали відремонтовану школу й Авдіївській коксохімічний завод.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні більше російських танків, ніж у країн Західної Європи" - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути