Ексклюзиви
середа, 26 липня 2017 15:46

Нові санкції США проти РФ: українській владі час визначатися щодо Криму

Нові санкції США проти РФ: українській владі час визначатися щодо Криму
"США дали сигнал Україні: владі час визначатися щодо Криму"

Українська влада повинна відмовитися від гібридного мислення та добитися повернення Донбасу і Криму в однакових статусах. Написав голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко у своїй колонці на "Апострофі", коментуючи ухвалення США нових санкцій проти Росії.

"Дії самої України та конкретно Адміністрації президента виходять за межі, зазначені у цьому законопроекті. Тому що в цьому законопроекті Крим і Донбас називають так само, як і у висловленні Курта Волкера, - складовими однієї війни", - написав Яременко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Трамп признає наш Крим – піду на пенсію" – соцмережі іронічно сприйняли нові санкції США проти РФ

Дипломат зазначив, що у самій Україні постійно вигадують різні статуси для Донбасу та Криму під приводом гібридності у війні.

"Я думаю, що це підказка для української влади про те, що потрібно позбавлятися гібридного мислення, називати речі своїми іменами і ставити конкретну задачу із захисту України. У нас є якщо не союзники, то держави, які фактично ставлять ту ж мету, що і ми, - покарати РФ за агресію".

На його думку, перелічені чинники - позитивні сигнали для України. Водночас перемоги над Росією все ж доведеться добиватися нам.

"Якщо українська влада не готова захищати країну, воювати за неї, а далі хоче домовлятися в рамках Мінських угод, в яких немає Криму, а є Донбас, ми вкотре втратимо свій шанс, нащадки нас проклянуть. У цьому немає сумнівів", - вважає Яременко.

25 липня палата представників Конгресу США схвалила законопроект про нові санкції проти РФ.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції США проти РФ: українській владі час визначатися щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути