Ексклюзиви
середа, 11 листопада 2020 23:57

В ТКГ закликали провести обмін полоненими "всіх на всіх" до Нового року

В ТКГ закликали провести обмін полоненими "всіх на всіх" до Нового року
Пропонують провести обмін полоненими до Нового року. Фото: РБК

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук закликав до кінця цього року повернути усіх взаємно утримуваних осіб.

"Голова української делегації закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб, що стало б прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їх прагнення домовитись і щодо решти позицій", - повідомила у Фейсбуці українська делегація в ТКГ за результатами засідання.

Очільник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік підтримав наміри сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

Українська делегація продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування, пропозицію про яке вніс президент України Володимир Зеленський ще під час Паризького саміту, що відбувся 9 грудня 2019 року. У ТКГ наголошують, що розмінування варто розпочати до різкого погіршення погодних умов, яке зробить це фізично неможливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук заявив, що в нього немає претензій до Росії

Наразі 112 українців незаконно утримуються в місцях позбавлення волі на території РФ та незаконно анексованого Криму, 235 українських громадян перебувають у полоні ОРДЛО.

Зараз ви читаєте новину «В ТКГ закликали провести обмін полоненими "всіх на всіх" до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути