пʼятниця, 16 лютого 2018 02:35

У штабі АТО попередили про можливі збройні провокації біля Докучаївська і Новотроїцького

У штабі АТО попередили про можливі збройні провокації біля Докучаївська і Новотроїцького
Бойовики готують провокації на Донбасі, щоб створити нові фейки. Фото: Bigmir.net

Бойовики можуть обстріляти населені пункти Докучаєвськ і Новотроїцьке.

"За наявною інформацією на території Луганської та Донецької областей ближчими днями можуть відбутися збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ, які можуть здійснювати підрозділи так званої 5-ї окремої мотострілецької бригади в районі населених пунктів Докучаївськ та Новотроїцьке", - повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Під обстріл можуть потрапити житлові будинки, об'єкти інфраструктури, лінії електропередач, водо- і газопроводи, розташовані по обидва боки лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російського сценарію не буде" - Україна змінює тактику на Донбасі

"Злочини противника проти людяності фіксуватимуться російськими ЗМІ, для створення фейкових фото і відео матеріалів з наступними звинуваченнями та дезінформуванням світової спільноти і представників ОБСЄ щодо недотримання підрозділами сил АТО режиму припинення вогню", - розповідають в штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинули морські піхотинці

У відомстві припускають, що збройні провокації бойовиків пов'язані з проведенням зустрічі "Нормандське четвірки" в рамках Мюнхенської конференції. Очікується, що на зустрічі буде обговорюватися розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі.

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" зустрінуться в Мюнхені 16 лютого. У рамках цієї зустрічі міністри України, Німеччини, Франції та Росії планують обговорити питання безпеки, звільнення українських заручників, політичних в'язнів і "доведення до відома Росії, що не існує ніякої розумної альтернативи реальної миротворчої місії на території окупованого Донбасу".

Зараз ви читаєте новину «У штабі АТО попередили про можливі збройні провокації біля Докучаївська і Новотроїцького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути