середа, 29 грудня 2021 12:44

На Одещині морпіхи зачистили "захоплений" аеродром та висадили десант
10

Фото: facebook.com/35obrmp/

В Одеській області морські піхотинці провели батальйоно-тактичні навчання.

Про це повідомила пресслужба 35-ї окремої бригади морської піхоти ім. Михайла Остроградського.

Спочатку батальйон підняли по тривозі, доукомплектували військовослужбовцями та на техніці відправили у район очікування.

За легендою, піхотинці здійснили марш до одного з морських портів, розчистили від противника аеродром та забезпечили висадку повітряного десанту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захищав нас і країну: потрібна допомоги на лікування ветерана морської піхоти

"Забезпечивши його оборону, головні сили батальйону шляхом рейдових дій викрили розташування важливих об'єктів ворожої інфраструктури, вчасно вийшли у визначений район місцевості та у зустрічному бою з ходу захопили та зачистили аеродром, який перебував під тимчасовим контролем умовного противника", - йдеться у повідомленні.

Роль противника у навчаннях дісталася бійцям розвідувальної роти, розрахунку РЕБ та взводу снайперів.

"У районі аеродрому морпіхи швидко обладнали нові позиції та перейшли до кругової оборони. Не дивлячись на активну протидію диверсійно-розвідувальних груп сил OPFOR, особовий склад успішно виконав поставлене завдання, а саме забезпечив висадку повітряного десанту своїх підрозділів", - додали у повідомленні.

У вересні цьогоріч в Україні відбулися масштабні навчання "Об'єднані зусилля - 2021". Долучилися військові 15 країн-партнерів, 11 із яких - члени НАТО.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині морпіхи зачистили "захоплений" аеродром та висадили десант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути