вівторок, 04 лютого 2020 08:05

В ОБСЄ заявили, що бойовики досі на лінії розмежування

В ОБСЄ заявили, що бойовики досі на лінії розмежування
Їх ідентифікують за пов'язками з написом "СЦКК". Фото: "УНН".

Незаконні збройні формування, які підтримує Росія, досі перебувають на ділянках розведення сил у районах Станиці Луганської та Золотого. Їх ідентифікують за пов'язками з написом "СЦКК" на руках.

"1 та 2 лютого на ділянці розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська) у двох випадках спостерігачі бачили 5 членів збройних формувань (із нарукавними пов'язками з написом "СЦКК") між новозбудованим прольотом мосту біля Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська) та блокпостом збройних формувань південніше мосту", — йдеться у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, передає "УНН".

Ввечері 31 січня та вночі 1 лютого камера СММ у Золотому зафіксувала 26 снарядів, 1 вибух невизначеного походження та 2 спалахи дульного полум'я — все на відстані орієнтовно 3–5 км на схід і східнопівденний схід. 1 та 2 лютого на південному краю ділянки розведення спостерігачі у двох випадках бачили 2 членів збройних формувань з пов'язками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін "усіх на всіх": у ДНР передумали

"Усі підписанти Комплексу заходів погодилися з необхідністю вільного та безпечного доступу, а також із тим, що обмеження свободи пересування СММ є порушенням і що на такі порушення необхідно швидко реагувати. Вони також дійшли згоди, що Спільний центр із контролю та координації (СЦКК) повинен сприяти такому реагуванню та здійснювати загальну координацію робіт з розмінування. Однак збройні формування в окремих районах Донецької та Луганської областей часто відмовляють СММ у доступі до районів, прилеглих до непідконтрольних урядові ділянок кордону України", — зазначили спостерігачі у звіті.

3 лютого збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Один український захисник поранений, ще один отримав бойову травму.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ заявили, що бойовики досі на лінії розмежування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути